Sandra Nieuwendijk verzorgt ook vertalingen van hippische boeken en artikelen
uit het Engels, Duits en Noors.
Zij heeft onder meer de volgende boeken uit het Engels c.q. Duits vertaald:


Anatomie van het Sportpaard
Een visuele hulp bij het
trainen, rijden en verzorgen Gillian Higgins &
Stephanie Martin

Het 2e boek van Gillian Higgins en een aanvulling op haar 1e boek: Hoe beweegt uw paard.
Bestudeer de anatomie van een paard eens vanuit een totaal andere hoek, met deze intrigerende en originele uitleg van de elf inwendige lichamelijke stelsels. Met de beschilderingen is aan de buitenkant te zien hoe het daarbinnen werkt!
Met behulp van haar specialiteit, het rechtstreeks op levende paarden afbeelden van inwendige structuren, laat Gillian Higgins zien hoe alle lichaamsstelsels samenwerken om de atletische prestaties te beïnvloeden en het blessurerisico te verminderen.
In twaalf hoofdstukken verklaart ze de betekenis en relevantie van, en interactie tussen de verschillende anatomische stelsels.
Op een visueel aantrekkelijke, originele en gemakkelijk te begrijpen manier verduidelijkt Anatomie van het Sportpaard hoe en waarom anatomie invloed heeft op de manier waarop wij onze paarden houden, rijden en trainen.
 
"Eindelijk een boek waaruit je kunt leren hoe je paard werkt - van binnen en van buiten - en ook nog eenvoudig te begrijpen en leuk om te lezen. Een must voor iedere serieuze paardenliefhebber." Dr. W. Bechtolsheimer
 
Uitvoering: 2013-Nederland-hardback-geheel in kleur-Vertaling van: Horse Anatomy for Performance
Taal: Nederlands
Aantal pagina's: 152
Prijs € 24,95
Te bestellen bij Media Boekservice
Coldenhovenseweg 100
6961 EG Eerbeek
tel.: 0313-655575
fax: 0313-654316
E-mail: info@mediaboek.nl
internet: www.mediaboek.nl


Equitherapie (SHP)*
Ontwikkelen, bevorderen,
ondersteunen en genezen
met de hulp van het paard
Dr. Ulrike Thiel e.a.

Het paard kan diverse gevoelens en reacties in ons losmaken. Het samen bewegen kan ons in een dialoog met hem brengen, waar lichaam, geest en ziel in gelijke mate bij betrokken zijn. Het motiveert mensen om zich open te stellen voor het therapeutisch of pedagogisch proces. Maar het paard is op zichzelf nog geen therapeut. Pas in de juiste context en samen met een deskundige therapeut kan het zijn natuurlijke kwaliteiten in het kader van een therapeutische relatie ontvouwen.
Equitherapie kan voor de cliënt de therapeutische processen aantrekkelijker maken en verdiepen. Onder meer autistische of ontwikkelingsvertraagde, hyperactieve kinderen, getraumatiseerde kinderen en kinderen met hechtingsproblemen zijn belangrijke doelgroepen van equitherapie. Maar ook onder meer bij jeugdigen en volwassenen met depressieve klachten, eetstoornissen, drugs- of andere verslavingsproblemen wordt equitherapie met succes toegepast.
Equitherapie (SHP) is een standaardwerk. Het bouwt voort op de meer dan 40 jaar oude traditie van wetenschappelijk georiënteerd therapeutisch paardrijden in Duitstalig Europa. Ulrike Thiel speelt hierin sinds een aantal jaren een voortrekkersrol in Europa.
Equitherapie (SHP) biedt een overzicht van verantwoord en systematisch gebruik van het paard in het kader van psychotherapeutische, pedagogische en psychosociale processen. Equitherapie (SHP) is een boeiend en omvattend naslagwerk voor paardenliefhebbers, therapeuten, cliŽnten en organisaties.
 
Uitvoering: 2012-Nederland-gebonden-geheel in kleur
Taal: Nederlands
Aantal pagina's: 432
Prijs € 49,95
Te bestellen bij Media Boekservice
Coldenhovenseweg 100
6961 EG Eerbeek
tel.: 0313-655575
fax: 0313-654316
E-mail: info@mediaboek.nl
internet: www.mediaboek.nl


Hoe beweegt uw paard?
Visuele hulp voor meer welzijn
en betere prestaties
Gillian Higgins &
Stephanie Martin

Nooit is duidelijker getoond hoe paarden zich bewegen dan in dit boek. Op de huid geschilderde spieren en skeletdelen geven verbluffend helder weer hoe bewegingen tot stand komen en wat er binnen het paardenlichaam gebeurt. Dat geeft de ruiter uiterst waardevolle informatie over trainingsaanpak en vereiste rijstijl. Het boek biedt daarbij tevens een veelheid aan nuttige adviezen, tips en oefeningen om deze verworven inzichten te vertalen in de praktijk. Het resultaat is een verbeterd welzijn van het paard, een optimaal samenspel tussen paard en ruiter en daarmede betere prestaties.
 
Inhoud:  - Een stevig fundament
 - Het volgende niveau
 - Hoe beweegt het paard
 - De manier van lopen - een anatomisch perspectief
 - De gangen
 - Zo springt het paard - een anatomische benadering
 - Veelvoorkomende problemen
 - Problemen oplossen
 - Praktische overwegingen
 - Paarden schilderen
 - Verklarende woordenlijst
 - Register
 
Uitvoering: 2013-Herdruk-Nederland-Gebonden-Geheel in kleur
Taal: Nederlands
Aantal pagina's: 154
Prijs € 24,95
Te bestellen bij Media Boekservice
Coldenhovenseweg 100
6961 EG Eerbeek
tel.: 0313-655575
fax: 0313-654316
E-mail: info@mediaboek.nl
internet: www.mediaboek.nl


De complete Tellington methode:
Gedrag en Training van paarden
Linda Tellington-Jones

There are few, if any, horse owners who haven't experienced difficulties with their horses at one time or another. Linda now explains horse behaviour drawing from her decades of working with horses and studying their physical, mental and emotional characteristics. In this superb book, she clearly shows how her TTEAM training and TTouches can influence and alter many behaviours that are viewed by humans as problems and how through better interspecies communication we can learn to avoid and solve problems in our relationships with horses.
 
Contents include:
What is the Tellington method
The roots of unwanted behaviour and poor attitude
The personality paradox
Does your horse have an attitude
Get ready to team up with your horse
Solving behaviour and training challenges
Behaviour problems A to Z
The Tellington method how to guide
Case study - the story of Thor
 
De Nederlandse vertaling is momenteel uitverkocht, het wachten is op een herdruk!
(de oorspronkelijke, Engelstalige versie is nog wel te koop)
Aantal pagina's: 322
niet meer te koop in NL, Engels prijs € 37,50
Te bestellen bij Media Boekservice
Coldenhovenseweg 100
6961 EG Eerbeek
tel.: 0313-655575
fax: 0313-654316
E-mail: info@mediaboek.nl
internet: www.mediaboek.nl


101 Trainingsoefeningen
voor paard en ruiter
door Jaki Bell

Vraag jij je tijdens het trainen weleens af 'wat zal ik nu vandaag eens doen?' Dan is dit boek met 101 oefeningen om uit te kiezen de juiste keuze!
 
Het trainen van het paard is essentieel voor elke vorm van paardensport. Daarom is het voor de vorderingen van zowel paard als ruiter van belang dit goed te doen.
101 trainingsoefeningen voor paard en ruiter is een boek met oefeningen voor ruiters die hun eigen vaardigheden en die van hun paard willen verbeteren. Of het nu gaat om het beter voor elkaar krijgen van de balans van het paard, om meer impuls te krijgen, of om zijgangen onder de knie te krijgen, de helder gepresenteerde oefeningen in dit boek bevatten alle informatie die nodig is om de oefening correct uit te voeren, veel voorkomende fouten te herkennen en te leren deze te corrigeren.
De oefeningen worden geïllustreerd met tekeningen als een plattegrond en met aanwijzingen die de juiste hulpen van de ruiter benadrukken.
Experts uit de paardensport laten hun favoriete oefeningen zien en geven waardevolle tips en adviezen.
 - Met oefeningen voor elk niveau, van beginnend tot ZZ-Licht-nivea
 - Duidelijke schema's en illustraties
 - Favoriete trainingsoefeningen van experts uit de paardensport, waaronder Pippa Funnell,
   Richard Davison en Mary King
 - Samengesteld in overleg met oud-international eventing Andrew Day
 
Taal: Nederlands
Uitvoering: 2012-Nederland-gebonden- 22,3 x 28,4 cm
Aantal pagina's: 224
Prijs € 24,99
Te bestellen bij Media Boekservice
Coldenhovenseweg 100
6961 EG Eerbeek
tel.: 0313-655575
fax: 0313-654316
E-mail: info@mediaboek.nl
internet: www.mediaboek.nl


Klassieke dressuur
door Stefan M. Radtke

Eind 2005 is de vertaling door Sandra Nieuwendijk verschenen van Klassieke dressuur, een hardback met 192 pagina's met een uiteenzetting van de traditionele opvattingen als basis van de hedendaagse dressuursport. Op overzichtelijke wijze zet de Duitse ruiter en instructeur Stefan M. Radtke de totale dressuurtraining volgens de klassieke opvatting op een rijtje, vanaf de basisafrichting tot aan de perfect beheerste hogeschooloefeningen. Alle facetten en onderdelen komen hierbij aan bod, van de eerste principes, via training van gevorderden tot en met de gespecialiseerde opleiding in de richting van de zwaarste dressuurproeven en de Hoge School. Mooie en inzichtelijke foto's en tekeningen ondersteunen de beschreven disciplines. De kennis van Radtke, die een sportstudie heeft gevolgd aan de universiteit van Keulen, is gebaseerd op de leer van Steinbeck en men kan het boek dan ook beschouwen als een moderne, vlot leesbare versie van de klassieker Das Gymnasium des Pferdes.
 
Uitgeverij Tirion
Prijs € 24,95
Te bestellen bij Media Boekservice
Coldenhovenseweg 100
6961 EG Eerbeek
tel.: 0313-655575
fax: 0313-654316
E-mail: info@mediaboek.nl
internet: www.mediaboek.nl


De waarheid over paarden
door Andrew Maclean

Al 6000 jaar leven mens en paard samen. Paarden hebben voor ons gevochten en gewerkt, en zijn voor ons gestorven. Zonder paarden zou onze huidige maatschappij er anders uit zien.
Maar hoe we met ze omgaan, hangt nauw samen met de manier waarop ze in het verleden zijn gebruikt en stemt niet altijd overeen met hun wezen. Zelfs vandaag de dag, met alles wat de wetenschap te bieden heeft, interpreteren we alles wat met paarden te maken heeft nog op de traditionele manier en beschouwen ze als mensen. Willen we stoppen met vermenselijken en het wezen van het paard leren begrijpen, dan moeten we op een andere manier te werk gaan dan tot nu toe. De methode die naar voren komt in De waarheid over paarden is ontwikkeld uit een unieke combinatie van wetenschappelijk onderzoek en professionele paardentraining in de praktijk. Hij is jarenlang intensief getest en toepasbaar op elk facet van de paardenhouderij, van rennen tot recreatie en alle disciplines van de wedstrijdsport. Iedereen die betrokken is bij de presentatie of de fokkerij van paarden, onder wie wedstrijdruiters, trainers, fokkers en in paarden gespecialiseerde dierenartsen, kan er zijn voordeel mee doen.
 
Prijs € 27,50
Te bestellen bij Media Boekservice
Coldenhovenseweg 100
6961 EG Eerbeek
tel.: 0313-655575
fax: 0313-654316
E-mail: info@mediaboek.nl
internet: www.mediaboek.nl


Natural Horse-Man-Ship
(Pat Parelli)

Eindelijk de Nederlandse versie van dit toonaangevende boek. Pat Parelli is internationaal bekend en gerespecteerd als paardenman en instructeur en heeft al duizenden ruiters geholpen hun paarden beter te begrijpen en met ze te communiceren volgens de methode Parelli Natural Horse-Man-Ship. De filosofie en concepten van Pat zijn gebaseerd op een taal van vertrouwen, leiderschap en respect en een speciale band tussen het paard en de mens. In dit boek bespreekt Pat Parelli de zes sleutels tot een natuurlijke relatie paard-mens; Attitude - Kennis - Gereedschappen - Technieken - Tijd - Verbeeldingskracht.
 
Prijs € 24,50
Te bestellen bij Media Boekservice
Coldenhovenseweg 100
6961 EG Eerbeek
tel.: 0313-655575
fax: 0313-654316
E-mail: info@mediaboek.nl
internet: www.mediaboek.nl


Das Gymnasium des Pferdes

Aan de titel van het boek kun je het niet aflezen, maar er is werkelijk een Nederlandse vertaling verschenen van de dressuurklassieker Das Gymnasium des Pferdes van Gustav Steinbrecht. Omdat het ťťn van de bekendste en vaakst geraadpleegde boeken is over de africhting tot en met de hoogste graad van de klassieke dressuur, heeft uitgever Tirion besloten de originele titel te handhaven. De inhoud van het boek is echter tot de laatste pagina in het Nederlands vertaald door Sandra Nieuwendijk. Eddy de Wolff van Westerrode heeft zijn deskundigheid en ervaring op de vertaling losgelaten, om tot de conclusie te komen dat het allemaal nog steeds klopt wat Steinbrecht bijna anderhalve eeuw geleden heeft opgeschreven. Het standaardwerk van de klassieke dressuur is nu voor iedereen toegankelijk geworden. Wie zich ooit aan de Duitse versie gewaagd heeft, zal begrijpen wat hier bedoeld wordt: zelfs een Duitser moet er even voor gaan zitten om het boek te bestuderen in de originele taal met zijn meterslange zinnen. Zinnen waarvan een aantal nog het meest op puzzels lijkt. Vertaalster Sandra Nieuwendijk heeft haar best gedaan om er vlot leesbaar Nederlands van te maken en toch de oorspronkelijke stijl zoveel mogelijk te behouden. Helaas is de Nederlandse vertaling nu uitverkocht en wordt NIET meer herdrukt.
 
Prijs € 49,98, het ISBN nummer 90 5210 445X.
Te bestellen bij Media Boekservice
Coldenhovenseweg 100
6961 EG Eerbeek
tel.: 0313-655575
fax: 0313-654316
E-mail: info@mediaboek.nl
internet: www.mediaboek.nl


Pony Handboek

Deze gids is onmisbaar voor alle grote en kleine paardenliefhebbers die wellicht zelf in de toekomst nog eens een pony zullen bezitten. Hij staat vol deskundige, praktische adviezen en handige tips over het verzorgen van pony's. Alle aspecten van de dagelijkse verzorging komen aan de orde en dat maakt het een essentieel handboek voor iedereen die zich met pony's bezig houdt of wil gaan houden. Met informatie over onder meer: -Geschiedenis en rassen -Kiezen van een geschikte pony -Voeding -Huisvesting -Uitrusting en kleding -Omgaan met de pony -Gezondheidszorg
 
Prijs € 9,95
Te bestellen bij Media Boekservice
Coldenhovenseweg 100
6961 EG Eerbeek
tel.: 0313-655575
fax: 0313-654316
E-mail: info@mediaboek.nl
internet: www.mediaboek.nl


De Kleur van het Paard

Eindelijk is hij dan verschenen: de Nederlandse vertaling (door Sandra Nieuwendijk) van Horse Colour Explained heeft de titel De Kleur van het Paard meegekregen en is een echte aanrader voor iedereen die geÔnteresseerd is in de erfelijkheid van de haarkleur bij paarden. In het gemakkelijk leesbare boek met heel veel verduidelijkende kleurenfoto's worden de beginselen van de erfelijkheidsleer op eenvoudige wijze uitgelegd, komen alle mogelijke kleuren en aftekeningen op overzichtelijke wijze aan de orde en krijgen alle bestaande kleurschakeringen een naam.
Voor wie het boek Het Paard in zijn Kleurenrijkdom van J.H. Wiersema kent, is dit de zo lang verwachte opvolger. Kleurenkennis ŗ la Wiersema, maar dan zo'n dertig onderzoeksjaren later en in overeenstemming met de huidige stand van zaken in de wetenschap.
door Jeanette Gower, 144 pagina's full color.
 
Uitg. Bosch & Keuning
Prijs € 27,50
Te bestellen bij Media Boekservice
Coldenhovenseweg 100
6961 EG Eerbeek
tel.: 0313-655575
fax: 0313-654316
E-mail: info@mediaboek.nl
internet: www.mediaboek.nl


Alternatieve therapieën
voor paarden

Een nieuwe benadering van gezondheid en conditie. De tredmolen, hydrotherapie, fysiotherapie, massage, acupuntuur, kruiden, homeopathie.
Alternatieve therapieŽn voor paarden,door Vanessa Britton, 126 pagina's.
 
Prijs € 8,95
Uitgeverij Tirion
Prijs € 24,95
Te bestellen bij Media Boekservice
Coldenhovenseweg 100
6961 EG Eerbeek
tel.: 0313-655575
fax: 0313-654316
E-mail: info@mediaboek.nl
internet: www.mediaboek.nl


Mijn Ponyboek

Alles wat je over je beste vriend moet weten.
Mijn Ponyboek, 61 pagina's.
 
Prijs € 15,00
Te bestellen bij Media Boekservice
Coldenhovenseweg 100
6961 EG Eerbeek
tel.: 0313-655575
fax: 0313-654316
E-mail: info@mediaboek.nl
internet: www.mediaboek.nl


Ook vertaald door Sandra Nieuwendijk: